Dovolená all inclusive ... levnější než výlety na vlastní pěst? Na těchto pár místech je to dokonale vidět   https://www.fly4free.pl/all-incl...ny-wyjazd/  .

Nový trend v cestování, CK levněji než samostatné cestování.

Založil ve fóru Hledám letenku

Jak tak čtu tohle vlákýnko, tak mě malinko překvapuje, že je někdo překvapený, že zájezd s cestovkou (hotelovo-resortovej) může být levnější, než když si to člověk kupuje po dílech sám. Vždyť to není nic nového a funguje to tak už dlouho .)

0 Citovat

Cestovky ale jezdí jen do proflaklych letovisek, což já nikdy. Generické resorty u moře, které vypadají všechny stejně. To tak ten Egypt, ale jinak ne

1 Citovat

Já mám rád na té "vlastní pěsti", že si to naplánuju i do toho hotelu sám, třeba o 1-2 dny delší pobyt než cestovka, najdu si vyhovující odlety/přílety, vyhýbam se stádovým odletům Čechů z Prahy, ubytko přes booking se zrušením zdarma a platbou na místě.... atd, atd.... mám pak ten pocit z dovolené o hodně lepší...👍

7 Citovat

Když se nad tím zamyslím, tak jsem ještě nikdy na té klasické válecí dovolené s CK nebyl. A abych tam vydržel celý týden s ostatními účastníky zájezdu a dělal skupinové aktivity.

0 Citovat

Skupinově žrát, chlastat, válet se u bazenu a na povel se večer bavit 😂😀.

1 Citovat

A já byl - naposledy v Turecku v roce 2018 a za mě dobrá změna super váleníčko a excelentní jídlo ..

A to fakt není jako "účastníci zájezdu" já třeba delegáta viděl pouze při příletu na letišti ..  Zajímavé ,že nejvíce mouder o skupinových aktivitách atd. mají ti co na pobytovce s CK nikdy nebyli ..

3 Citovat

Když koupím zájezd u CK, tak nevidím důvod fungovat jako "Účastníci zájezdu".

Prostě jsem koupil zájezd s CK z Polska na Krétu za hubičku s polopenzí.

Půjčil jsem auto, ráno se nasnídal a vyrazil na celý den, večer vzal večeři a přespal na hotelu. Týden jsem prokládal cestování s plážováním.

Za tu cenu bych to po vlastní ose nedal ani náhodou. Připočtu bezplatná možnost sedadla vedle přítelkyně, 20 kg kufr a případná pomoc na místě od cestovky.

7 Citovat

A taky si můžu na hotelu domluvit, jaký chci pokoj, a většinou vyhoví, což cestovky ne

1 Citovat

Problém lastminutů je, že obvykle z Prahy nejsou už lety přes den, ty zájezdy se logicky vyprodají první. Takže tam pak zbývají odlety v 4:45 (vlastně celé Řecko), případně večer do Španělska, což není úplně lákavé. A vlastně fixně na 7 dní, což při ceně letenek 6-10 tisíc mi přijde trochu málo.

Samotný pobyt bez dopravy kupujeme přes německé ck často, ale že by někdy vyšel zájezd levněji než na vlastní pěst, to se mi ještě nestalo, pokud nebyl odlet za 3 dny. 

0 Citovat

Nic ve zlém, ale “pomoc cestovky na místě”. To mě fakt pobavilo. 😂😂. A to píši jako někdo, kdo cestuje poslední dobou sám. 

Ano ty odlety a prílety v noci, to musí  fakt bavit.A klidně to může být z Brna, kam to mám nejblíž. Klasická situace. Přijezd na resort v 8 ráno, odlet 3:30 hod, takže beze spánku. Rozbitý jak hajzl a pak ještě čekat na check-in ve frontě s dalšilmi účastnilky zájezdu několik hodin :-). No možná mám jen zkreslené představy, ale i ten Egypt jsem si raději pořešil sám. 

3 Citovat

Ach jo, to je takový šílený klišé o těch dovolených a "účastnících zájezdu" :) 

Přitom, když člověk chce, tak to tak nemusí být - ani účastníci, ani přílet ve dvě v noci (a odlet v šest v noci). Jenom se stačí nefixovat na čedok se smartwingsem.

S manželkou jezdíme exotiky s německými cestovkami už  asi šestý rok (kupujeme přes AirStop) - nepotřebujeme za každou cenu někde courat, abychom byli in - od práce si člověk u toho moře odpočine, i když se jenom válí, a udělá si dva - tři výlety mimo resort. 

Ve většině (skoro vždy) případů jsou termíny jakkoli-kdykoli - 7 nocí? Není problém. 8 nocí? 9 nocí? není problém. 11 nocí? taky není problém. Je možný si většinou vybrat i z letů, který člověk chce (linkové lety .. super).

A i před těmi šesti lety, když vzal člověk to, co nabízela cestovka, a totéž si našel samostatně jako "letenky" + "hotel" (ať už na bookingu, tak na webu hotelu), tak to vycházelo v nejhorším případě nastejno. Nikdy nebyl booking+aerolinka levnější než cestovka.

(a kupujeme většinou 3 - 4 měsíce předem)

3 Citovat

@Mandre

U nas jsou deti popelnice, sni vetsinu nabizeneho. Celkove mame deti žravky, jak je moznost vybirat z ubytka vcetne snidane, nebo bez snidane, ale lepsi hodnoceni, jdou klidne do horsiho hodnoceni, ale se snidani.

0 Citovat

Tak válecí dovolené tady jede  tak max. 10 % aktivních členů diskuze.  Jen můj odhad. A opravdu nikdy by mě nenapadlo, že chci cestovat a ne se týden, dva válet na jednom podělaném místě jen  proto, abych byl in.   Myslím,  že problém je spíš u tebe. Já ale nebudu psát, že jsi blb, protože se chceš válet, jak to děláš  ty o těch, co  chtějí  cestovat 😉. Ano, sám jsem schopen (nucen) být s rodinou na jednom místě, ale vezmu si apartmán a na jidlo chodím do místních podniků. A výlet si zajistím sám.  Ale to je jistě každého věc.

5 Citovat

Ten blb - to bylo na mě? Kde prosím tě vidíš nějakého blba? 

Pro upřesnění - ono to tak nemusí vypadat- ale to, že člověk jede jednou - dvakrát za rok na dovolenou s cestovkou, ještě neznamená, že krom toho se nevěnuje cestování "mimo cestovky". 

Opět takové to "stereotypní" vidění světa .)

1 Citovat

Tak ty jsi psal, že chtějí lidé cestovat, misto aby leželi na jednom místě, aby byli in. Já to pochopil tak, že slovo in je něco nehezkého. .Teda aspoň já ten výraz tak chápu. :-). Sám nemám  žadné sociálni sítě,  nikam nedávám ani jedinou fotku a stejně raději cestuju,  než trčím na jednom místě. 

2 Citovat

Ale jo, byl to mírný sarkasmus.

Každý at si dela dovolenou, jakou chce, kdo chce, at si courá třeba v pohorkách po Everestu, a kdo chce, tak at se treba válí u moře. 

Ani na jednom z toho není nic špatného - jen jsem narážel, že pro některé jedince je "dovolená bez cestovky" pomalu znak statusu a na lidi, co nemaj problém s tím jet s cestovkou, se koukaj jak na nějaký .. no, neschopný blby :-D 

(a že jich je hodně)

2 Citovat

Pomoc cestovky na místě ocenila známá na Maturitiu. Když jeji přítel zkolaboval v taxíku, převezl je taxikář do nemocnice. Po kontaktování delegáta zjistila, že je to horší nemocnice a zajistil převoz do jiné. Po návratu do ČR ji doktor řekl, že mu to zachránilo život. Původně chtěla letět po vlastní ose. Takže asi tak.

1 Citovat

Já nikoho neodsuzuju. Každý ať si cestuje jak  chce.

Já mám zkušenost od známého, kterému kolabovala manželka,že delegátce trvalo hodiny, než zajistila pěči. Samozřejmě zkušenosti mohou být různé. Osobně bych se na to ale nespolelhal. Od toho mám dobré pojištění, abych zavolal a zjistil možnosti. Možná jsem naivní. Na netu jsou taky hodnocení, i když je samozřejmě pravda, že v podobných situacích moc času není. 

1 Citovat

Tak to jsi hodně naivní. Ve své podstatě se chováš jako ti, které tu odsuzuješ. Spoléháš na pomoc druhých. K čemu myslíš, že ti bude drahé pojištění na druhém konci světa? Pokud se dovoláš do pojišťovny, tak maximálně tak zjistíš, že operátorka bude ráda, když bude aspoň tušit, kde daná země leží. Je vidět, že jsi toto v zahraničí ještě nikdy neřešil.

0 Citovat

Nemáš pravdu. Už jsem to řešil. Teda ne s nějakou operátorkou pojištovny.  Pravda nemám taky nejlevnějši pojištění od Axy, což může být taky  trošku rozdil. Stejně tak bych se nespoléhal na nějakou delegátku. :-). Ta ti poradí asi stejňe, jako nějaký majitel ubytka, kde jsi zrovna ubytovaný. Samozřejmě vyjímky jsou. Ono když cestuješ sám, tak stejně když se ti něco stane, tak  ty to neřešíš a zalezí na štěstí. Jestli je dobrá delegaltka, nebo lidé kolem tebe. To vůbec neovlivníš.

Takže to shrnu. Já opravdu na nikoho nespoléhám. . Dokonce po svých zkušenostech , když někam jedu,  sonduju, které nemocnice mají lepší  reference.  A vozím si všechny mozné léky sebou, po své zkušenosti,  včetně širokospektrálnich antibiotik. Spoléhám ale i na štěstí. Jen jsem napsal, že představa, že zaplacení zajezdu  ti zaručil lepší péči je poměrně naivní. 

0 Citovat

Nam ted v Istanbulu recepcni obvolal detske nemocnice, kde nas vezmou v sobotu vecer, zavolal taxika, dal mu instrukce, kam jet…zpet volal taxika osetrujici doktor, pockal na nej venku a dal mu instrukce, kam ma jet s nama do lekarny, ktera ma nocni sluzbu, takze neni to o delegatovi. 

3 Citovat

Když jsi v taxíku, tak nejsi na recepci. Ona to vyřešila  s taxikářem do nemocnice. Nejrychlejší řešení, které se jí naskytlo. Po kontaktu s delegátem se dozvěděla že výběr dané nemocnice je špatný.

0 Citovat

To že máš lepší pojištění ještě neznamená, že dostaneš lepší péči. Pojišťovně jde v první řadě o prachy, klient je až na druhým místě.

1 Citovat

To ti audit nikdo nebere. Měli jste šťestí. Buď rád.

0 Citovat

Ja teda nemam moc zkusenosti s delegatkama CK, ale v pripadech nouze bych se asi taky vic spolehla na pomoc mistnich lidi znalych mistnich pomeru, tedy ubytovatel nebo proste i lidi nekde kolem na ulici.

1